Начало Водещи Вредната храна, претъпканият офис и музиката способстват за мързел на работното място

Вредната храна, претъпканият офис и музиката способстват за мързел на работното място

1089
мързеливи, мързел, учени

Неправилното хранене намалява производителността. Диетолозите назоваха продуктите, които трябва да бъдат забранени на работното място, съобщава Аргументи и факти.

Кафе, тестени изделия, сладкиши, сок, картофено пюре, хляб имат отрицателно въздействие върху състоянието на човека по време на работа. Кафето ободрява през първите 20-30 минути и след това дава обратен ефект. Сънливостта ще увеличи консумацията на сладки напитки. Откажете се от сода, енергийни напитки, солени храни, включително сосове.

Експертите препоръчват хранителни продукти с витамин D, Омега-9, Омега-6 и Омега-3. За обедната почивка подхождат дроб, жълтък, ядки, банан, риба, масло в умерени количества. Полезни са и зеленчуковите шейкове, чая и зърнените храни.

Претъпканият офис е вторият фактор. Между колегите местата трябва да са на две стъпки. Работата в слабо вентилирани помещения е също една от причините за появата на мързел.

Експертите препоръчват да се откъсвате от време на време от компютъра. На всеки 45 минути трябва да се разтягате и да ходите, а също и да разтърквате очите си.

Постоянно включена музика и студена светлина в офиса не допринасят за работната атмосфера. Топлата светлина е по-възприемчива от хората и по-близка до слънчевия спектър.

предишна статияСедем прекрасни имена имат повод да почерпят днес
следваща статияПет вида алкохол, които увреждат кожата