люти чушки

Лютите подправки и билки обогатяват вкуса на ястията, но се смята, че пикантната храна може да бъде опасна за стомаха. Преценете сами дали да включите пикантни ястия в менюто си.

Какви са най-разпространените схващания за лютите подправки?

Пикантната храна е вредна – понякога след нея се появява болка в стомаха или киселини. Тя буквално разяжда стените на стомаха и червата и може да провокира язва. Не напразно лекарите предписват терапевтични диети при здравословни проблеми, които ограничават по-острите подправки.

Всъщност така ли е?

Честата консумация на пикантни храни наистина може да причини неприятни симптоми при хора, които вече имат хранителни проблеми. Причината за стомашната язва, обаче изобщо не е лютата храна, а инфекция, причинена от бактерията Helicobacter pylori.

Препоръки

Ако обичате да хапвате люти чушлета и чесън и тя не ви създава проблеми, не се ограничавайте.

Ако употребата на пикантни храни е придружена от последващ дискомфорт, може да си струва да се откажете от нея поне за известно време. За да установите тази връзка, най-добре е да водите дневник.

Ако вече имате заболяване на стомашно-чревния тракт, например болка, придружена с киселини, лекарят може да препоръча ограничаване на пикантните храни.

предишна статияПарис Хилтън: В училище ме тормозеха
следваща статияКание Уест се регистрира като кандидат президент на САЩ