Начало България „ВОЛЯ” протестира срещу Иво Христов от БСП, който нарече 80% от българите...

„ВОЛЯ” протестира срещу Иво Христов от БСП, който нарече 80% от българите дебили

1344
Веселин Марешки

Парламентарната група на „ВОЛЯ” напусна пленарната зала заради присъствието на депутата от БСП Иво Христов в нея.

В декларация от името на групата, зам.-председателят на парламента и лидер на „ВОЛЯ” – Веселин Марешки заяви, че групата му няма да допусне нито един народен представител публично да обижда 80% от българския народ, наричайки ги „дебили“.

„Няма да допуснем да се принизява историята и ролята на българския народ и държава при спасяването на българските евреи. Ще бъдем безкомпромисни и няма да отстъпим докато този човек не напусне парламента, защото това е срам за парламентаризма“, смята Веселин Марешки.

„Този, който нарича 80% от българския народ „дебили“ седи и се прави на възпитан“, каза още Марешки.

Лидерът на „ВОЛЯ” предупреди народните представители още миналата седмица, че парламентарната му група ще напуска пленарната зала всеки път щом социалистът Иво Христов е там. Според Марешки, в Народното събрание има „двоен аршин”.

„Ако аз го бях казал това нещо, щяхте да ме разкъсате. БСП щяха да ми искат оставката от сутрин до вечер. А сега понеже е на другарчето – дайте да го заметем с нескопосаното „Извинявай”. Иво Христов е пътник и колкото повече стои в парламента по този нелеп начин, колкото повече БСП го защитават, толкова повече негативи ще търпят. Защото ние тръгваме сега от село на село, от къща на къща, от университет на университет, и ще питаме всеки гражданин, студент, преподавател – вие дебил ли се чувствате? Ще видите, че всички тези хора ще му искат оставката”, каза след това в интервю за Нова телевизия Марешки.

По думите му този скандал никога няма да замре, защото постоянно му пишели професори и доценти от различни групи в обществото, които казвали, че това е най-големият позор.

предишна статия„Индипендънт”: Америка няма представа колко невинни хора убива в Близкия изток
следваща статияНикол Шерцингер: Григор е невероятен! (СНИМКИ И ВИДЕО)