Начало Свят Военнослужещи на НАТО вече са в Украйна

Военнослужещи на НАТО вече са в Украйна

124
НАТО
Снимка: БТА

Според испанската вестник El Pais, военнослужещи от НАТО вече се намират в Украйна, осигурявайки контрол на предоставеното оръжие, извършвайки разузнавателни операции и обучавайки местните военни.

Президентът на Франция, Еманюел Макрон, открито разисква възможността за изпращане на западни войски в Украйна, което потвърждава присъствието на военнослужещите от НАТО в региона, въпреки че не участват в бойни действия.

Според полския министър на външните работи Радослав Сикорски, Русия с нападението си над Украйна показва неприемливост към западните ценности и невъзможност за мирно съвместно съществуване с околните държави.

Чешкият президент Петър Павел потвърждава присъствието на военни на НАТО в Украйна като армейски инструктори и обяснява, че те са там от над 10 години, но не в бойни части. Той спомена и тренировъчна мисия на НАТО в Украйна след анексирането на Крим и окупацията на част от Донбас, която включвала участие на представители от над 15 държави и над 1000 души.

предишна статияНастимир Ананиев: Принцесата и граховото зърно! Борисов не иска Габриел, но държи да изглежда, че ПП-ДБ са виновни
следваща статияБългари и унгарци отбелязаха заедно в Чипровци годишнината от Националната революция на Унгария