Начало България Владислав Панев: Ако няма споразумение с ГЕРБ, е малко вероятно да гласуваме...

Владислав Панев: Ако няма споразумение с ГЕРБ, е малко вероятно да гласуваме против правителството

64
Владислав Панев Кадър: БНТ
Владислав Панев
Кадър: БНТ

ПП-ДБ може да реши да гласува против правителството, ако не постигне споразумение с ГЕРБ-СДС, но вероятността за това е малка.

Това беше пояснено от Владислав Панев от ПП-ДБ по време на интервю за националната телевизия. Депутатът отбеляза, че преговорите все още не са финализирани и че има недовършени детайли.

„Все още не е нищо решено, нещата са в процес на преговори и бързо ще бъдат уточнени. Не всичко е наред със споразуменията“, заяви той.

Панев не коментира дали са възниквали скандали по време на преговорите в петък и какви бяха те.

„Ако има някакви проблеми, това е част от процеса. Все още се обсъжда с каква идентичност да бъде сформирано правителството за следващите девет месеца“, добави народният представител.

Според Панев министърът на отбраната Тодор Тагарев не е пречка, а по-скоро е символ на правителството благодарение на помощта му за Украйна. Той вярва, че лидерите на ПП-ДБ ще постигнат добри резултати и коментира, че слабо правителство е по-лошо от нови избори.

Според Панев единственият изход е Асен Василев да остане финансов министър, особено предвид влизането в еврозоната:

„Смятам, че в момента е най-удачно да остане същият играч в отбора, особено когато инфлацията е в намаляване.“

Депутатът заяви, че никой в правителството не обсъжда увеличаване на данъците.

„Никой не смята, че трябва да подчиняваме икономиката на МВФ. Това не е нашата цел и не вярвам, че ще се случи по време на настоящото правителство и с нашето парламентарно мнозинство“, посочи Панев.

В случай на липса на споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, винаги съществува възможността да гласуват против правителството, но според Владислав Панев този сценарий е по-малко вероятен.

„ДДС и опозицията ще имат влияние върху органите, които се избират с 2/3 мнозинство. Очевидно ще се наложи по-голямо единодействие около тях, както и при останалите номинации за парламента, както и от гражданското общество“, допълни той.

За още новини посетете тук

предишна статияРуският министър на отбраната разпореди да се подобри защитата на Черноморския флот
следваща статияДецата от българското неделно училище в Истанбул представиха обичаите за Сирни заговезни