Начало България Виктория Томова и Елица Костова с първи победи в квалификациите за Australian...

Виктория Томова и Елица Костова с първи победи в квалификациите за Australian Open, Каратанчева отпадна още на първи кръг

1267

Виктория Томова и Елица Костова започнаха с победи участието си в квалификациите за Australian Open.  Сесил Каратанчева отпадна още в първия кръг на селекцията в първия за годината турнир от Големия шлем.

Томова започна с труден успех срещу състезаващата се за Белгия Марина Заневска. Втората ракета на България, която преследва първо участие в основна схема на турнир от Големия шлем, се наложи със 7:5, 6:7 (2), 6:2 в тениссблъсък, продължил 2.42 часа.

Томова е на 140-ото място в света, след първоначално изоставане, тя успя да вземе предимство с пробив за 6:5 и да затвори първия сет при свой сервис. Във втората част тя изоставаше с два пробива пасив, но успя да изравни от 2:5 до 5:5.

Заневска отново спечели подаването на съперничката за 6:5 и получи трети шанс да сервира за изравняване на сетовете. И този път Томова успя да се измъкне, за да стигне до тайбрек. В него обаче представителката на Белгия взе ранно предимство и се наложи категорично със 7:2.

В решаващия трети сет първата ракета на България беше по-добрата на корта, реализира два пробива – в третия и седмия гейм, и даде само два гейма на намиращата се 27 места по-назад в ранглистата Заневска.

Във втория кръг Томова ще се изправи срещу поставената под №2 в квалификациите Евгения Родина. Рускинята е фаворит в двубоя, но българката спечели и двете им досегашни срещи.

Елица Костова също премина през три сета, за да преодолее първия кръг. Българката, която е №217 в ранглистата, победи американката Ейша Мохамед с 6:1, 3:6, 7:5 за 2.07 часа. Следващата й съперничка е чехкинята Дениса Алертова, която е поставена под №16 в квалификациите.

Каратанчева единствена от българките не успя да стартира с победа в Мелбърн. Тя също изигра много оспорван мач, но загуби от румънката Ирина Бара с 5:7, 6:3, 5:7 след 2.31 часа.

предишна статияДнес е денят на старта на България като европредседател, Колегиумът на еврокомисарите е в София
следваща статияДържавни глоби за фирми, които плащат по-малко на служители-жени