Начало Водещи Васил Терзиев: Г-н Георгиев и г-н Хекимян, нито София, нито аз имаме...

Васил Терзиев: Г-н Георгиев и г-н Хекимян, нито София, нито аз имаме нужда от съветите ви

129
Васил Терзиев

Кметът на София, Васил Терзиев, обяви, че до средата на януари бюджета на града за 2024 година ще бъде представен за обществено обсъждане. Това заяви в последния си отчет за тази година, който беше публикуван в профила му във Facebook.

В отчета се съдържа най-важната част от работата му през последните работни и празнични дни на 2023 година.

Той изрази уважение към правителството и парламента за посветеността и усилията им, които доведоха до историческият момент, когато България стана член на Шенген през 2024 година, премахвайки контрола на вътрешните въздушни и морски граници.

Също така той отбеляза и други две важни постижения – одобряването на държавния бюджет за 2024 година и промените в Конституцията на Република България. В отчета се посочва, че работата предстои, но че има нов пример за възможността за съгласие и постижения.

В отчета се критикува общинският съвет на София за липсата на новини и работа. Терзиев изрази удовлетворение от постигнатите резултати и подчерта необходимостта от съвместна работа за решаване на проблемите.

Сред другите постижения, които бяха изброени в отчета, са подготовката на бюджета на София за 2024 година, одобряването на 109 инвестиционни проекта на обща стойност близо 100 млн. лева и намирането на решение за липсващите средства за ВиК инфраструктурата на София.

Терзиев отбеляза и различни инициативи за подпомагане на хора в нужда, като раздаване на храна и подаръци на бездомни хора и пожертвуването на първата си заплата за осигуряване на храна за дете с малнутриция.

Изрази благодарност към гражданите и изрази пожелания за по-добро бъдеще за града.

Още актуални коментари – четете тук

предишна статияНай-четените материали, публикувани на DEBATI.BG за 2023 година
следваща статияДенков и Габриел за Шенген: Огромна стъпка напред, въпреки враждебната политическа среда и бума на дезинформация