Днес над Западна България облачността временно ще се разкъса и намалее. В югоизточните райони валежите ще продължат и в следобедните часове и все още ще са умерени. Ще духа предимно умерен, по Черноморието силен, временно и бурен вятър от север-североизток и с него застудяването ще продължи. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са отрицателни – между минус 7° и минус 2°, по Черноморието и в крайните югозападни – малко по-високи. Максималните ще са от минус 5° – минус 2° в Северна България до минус 1° – 4° в Южна.

В планините в Западна България в сутрешните часове все още ще вали слаб сняг, но до обяд в повечето места ще спре, тогава и облачността временно ще се разкъса и намалее. Най-късно валежите ще спрат в планините в Източна България, там облачността през целия ден ще остане значителна. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Застудяването ще продължи и максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

По Черноморието ще остане ветровито със силен временно и бурен вятър от север-североизток. Валежите ще спират, най-късно вечерта в крайните южни райони, където ще са и от дъжд и от сняг. Температурите ще продължат да се понижават и максималните ще са от минус 1 по Северното до 5° по Южното Черноморие. Температурата на морската вода е 10-13°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

предишна статияВ Египет откриха осем мумии на 2300 години
следваща статияНякой ще спечели сърцето на любимия човек, друг да чака добри новини от роднини