ваксинират млади Унгария
снимка: Pixabay

В Унгария започват да ваксинират млади хора на възраст между 16 и 18 години от днес и продължава до вторник.

Почти всички, които са се регистрирали, са записали час, съобщи унгарския телевизионен канал M1. Съгласието на родителите трябва да бъде представено преди ваксинация, в противен случай младите хора няма да могат да получат ваксината.

Ваксинационните центрове се подготвят да ваксинират хора на възраст между 16 и 18 години в цялата страна. Важно съображение при подготовката на ваксинацияте беше, че ще има много хора, които идват с родителите си.

Главният медицински директор Сесилия Мюлер обърна внимание на брифинг в сряда, че съгласието на родителите също е условие за младите хора да получат ваксината, което трябва да бъде представено на мястото за ваксинация.

„Всеки, който е на възраст под шестнадесет години до 18 май, не може да вземе ваксината. Разбира се, регистрацията ви може да бъде направена и след това ще бъде непрекъсната, така че след кампанията, когато някой навърши 16 години, няма да има пречка за получаване на ваксината “  , каза  директор Мюлер.

В случай, че датата на ваксинацията попада в рамките на учебния период, ваксинацията се счита за оправдано отсъствие, отсъствието може да бъде доказано чрез представяне на документ, потвърждаващ датата на ваксинацията и бележката, получена на ваксинацията.

предишна статияАтлетико все по-близо до титлата след успех над Реал Сосиедад
следваща статияПроучване открива тревожни нива на опасни химикали в майчиното мляко на американките