Начало Свят Българи в Испания ще помагат финансово за нови директни полети до родината

Българи в Испания ще помагат финансово за нови директни полети до родината

74
бомба

Българската общност в Испания се ангажира с откриването на директни полети до Пловдив. Този факт беше разкрит по време на срещите с местните българи в Малага.

Изпълнителният директор на Летище Пловдив Дойчин Ангелов беше присъствал и представил идеята, както и отговорил на въпросите на присъстващите. Те се обединиха около идеята за петиция и изразиха готовност за финансова подкрепа, за да се осъществи първият редовен полет от Малага до Пловдив.

Петицията, поднесена от Фонда за развитие на летище Пловдив, цели подкрепата за откриването на директни полети от испанските градове Малага, Валенсия, Барселона, Мадрид и други до Пловдив.

„Смятаме, че това ще бъде важен чек за подобряване на въздушния транспорт в региона и ще спомогне за по-лесния достъп на българите до техните родни места, за връзката с техните близки и за развитието на туризма.“, поясни изпълнителният директор на Летище Пловдив и представител на Фонда Дойчин Ангелов.

Необходими са финансови стимули за авиокомпаниите, за да се реализират нови авиолинии, сподели той.

„Летището може да инвестира в инфраструктура, но не може да осигури стимули за авиокомпаниите. Този ресурс е Фондът.“, допълни Ангелов.

Той разкри, че Фондът беше основан от него преди 13 години, когато е бил директор на летището. След като напусна поста си през 2013, дейността на Фонда спря, но в момента се опитва да се възстанови.

Фондът призова всички, които споделят визията и искат да подкрепят инициативата, да се включат.

“Всяко подпомагане, дори и символично, ще има значение и ще помогне за реализацията на проекта.“, добави той.

„Можете да помогнете, като изпратите сума по ваше желание чрез набирателната сметка на Фонда за развитие на летище Пловдив. Дори 1 евро може да направи разлика и да спомогне за привличането на нови авиолинии. Нека всяко един от нас даде своя принос и се ангажира за по-доброто бъдеще на въздушната свързаност на региона. Един отличен момент за обединение около обща цел. Благодарим ви за подкриването и участието!“, казаха от Фонд за развитие на летище Пловдив.

Набирателната сметка на Фонда е: BG86SOMB91301049280401