hubchev
Наставникът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев

Тази вечер българският национален отбор по футбол излиза  в Осло в решителен сблъсък от турнира „Лига на нациите“ срещу Норвегия. Победа днес ще осигури на “лъвовете” първото място в крайното класиране в група 3 на „Лига С“, промоция в „Лига В“ и участие в плейофите на „Лига на нациите“ за класиране на Евро 2020. За да стане това предсрочно, е необходимо още и Словения да не изгуби от Кипър домакинството си в Любляна.

Очаква се селекционерът Петър Хубчев да фокусира отбора върху стабилната защита и да разчита на контраатаката. Ще има и няколко промени в състава. Зад Ивелин Попов, който ще действа като таран, се очаква да започне Георги Миланов, а Божидар Краев ще остане на скамейката.

На дясното крило може да видим Галин Иванов от „Славия“ вместо Тодор Неделев, а в центъра на защитата Божиков или Чорбаджийски вместо Недялков. В средата на терена Георги Костадинов и Симеон Славчев ще пречат на норвежците да градят играта си, а по лявото крило ще действа Кирил Десподов.

Гостуванията в Норвегия на „лъвовете“ минават при поделено надмощие – двата тима имат по 3 победи, два мача са свършили реми, а головото съотношение е 11:9 за нашите. Тимът на Ларс Лагербек, обаче, още не е падал у дома с него, като под негово управление има 6 победи и 2 ремита.

Очаквани начални единдесеторки:

България: Илиев, Недялков, Божиков, Бодуров, Стр. Попов, Славчев, Костадинов, Десподов, Миланов, Г. Иванов, И. Попов.

Норвегия: Ярстейн, Елабделауи, Ховланд, Ростед, Алеесами, Йохансен, Селнес, Хенриксен, Елюнуси, Кинг, Елионуси.

Срещата Норвегия – България ще се играе от 21:45 ч. на стадион „Улевал“.

предишна статияВиго Мортенсен от „Властелинът на пръстените“ ще играе гей в драма, режисирана от него
следваща статияТърси се новият Джеймс Бонд