Начало Водещи Булчинската рокля на Меган Маркъл е част от изложба

Булчинската рокля на Меган Маркъл е част от изложба

1575
Меган Маркъл, принц Хари, сватба

Изложбата „Кралска сватба: Херцогът и херцогинята на Съсекс“ вече е поставена в двореца Уиндзор.

До януари, посетителите ще могат да видят униформата на Хари и невероятната рокля на Меган, дело на криейтив директорката на „Живанши“ – Клеър Уайт Келър.

„Херцогът и херцогинята бяха активно ангажирани в подготовката на тази изложба. Техният принос очевидно е от особено значение, става дума за сватбения им ден – това е много лично. Те бяха така добри да се съгласят да разкажат за това как са планирали големия ден, всеки детайл като например музиката и цветята“, каза кураторът на изложбата Каролин дьо Гито.

Воалът на булката е няколко метра дълъг и е ръчно бродиран.

Американската актриса Меган Маркъл носеше и диамантена диадема, личен подарък от Кралицата.

Меган Маркъл, принц Хари, сватба

На вниманието на посетителите в двореца Уиндзор са и роклите на малките шаферки, сред които беше и принцеса Шарлът. Нейните обувки също са част от експозицията.

„Това е уникална възможност да се видят тоалетите на двамата. Униформата на Хари, роклята, при това в обстановката от самия сватбен ден. От близо може да се насладите на невероятните бродерии по роклята, такава деликатност”, каза кураторът.

Хари и Меган сключиха брак на 19-и май, а събитието беше проследено от над 200 милиона души пред малките екрани. Двойката очаква и първото си дете тази пролет.

предишна статияС „Янините девет братя“ Софийската опера открива сезона
следваща статияСлънчева неделя, подходяща за разходки