Начало България БСП за движението „Бузлуджа“: Чужди партии, стари лица, без нови идеи

БСП за движението „Бузлуджа“: Чужди партии, стари лица, без нови идеи

49
БСП
От БСП реагираха остро срещу учредяването на „Бузлуджа“

Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП изрази недоволството си от проведената вчера среща в НДК на тема „За бъдещето на БСП и лявото“, организирана от председателя на БСП – София Иван Таков и местните социалисти, и я определи като фалшива. В официалното съобщение, издадено от пресцентъра на БСП, се казва, че участниците били „чужди партии, стари лица, без нови идеи“.

Над 500 социалисти от цялата страна учредиха движение „Бузлуджа“ в рамките на БСП на срещата вчера, където ръководството беше поето от председателя Иван Таков.

БСП посочи, че информацията за присъствието на социалисти, членове на БСП на срещата в НДК, е некоректна. „Голямата част от участниците бяха ръководители на други политически партии като АБВ, „Движение 21“, „Изправи се.Бг“, както и безпартийни лица“, посочиха от Позитано 20.

БСП добави, че е абсурдно хора, които са членове на други партии, да организират движение в рамките на БСП и хора, които не са членове на БСП, да искат събирането на извънредно заседание на конгреса на БСП. „Това е излишно умствено напрежение и недостойно за политическата логика и морала“, заявиха от БСП.

„Вместо да предложат нови идеи за модерна лява политика и нови лица, срещата доведе само до искане за оставка на лидера на партията от хора извън БСП. Не беше представена нито една нова идея за лява политика, а участниците бяха същите политици от прехода“, допълниха от БСП.

Съгласно социалистите, претенциите за морална алтернатива се разпиляват пред фактите, а списъкът с над 50 подписали на Националния съвет също е невярно представен. „В списъка фигурират имена на хора, които не са членове на БСП, а има и такива, които са членували в други партии. Някои от подписалите не знаят, че техните имена са включени в този списък“, добавиха от БСП.

БСП посочи, цитирани от БТА, че въпросът за лидерството в партията е в компетенцията на членовете на БСП и ще бъде решен посредством директен избор в края на годината.

„Поканваме всички ляво мислещи хора и всеки, който споделя желанието ни за елиминиране на културата на тайнствеността, паралелните структури, зависимостите и корупцията както в политическите партии, така и в държавата, да ни подкрепят като единствените, които не се асоциираха с организираната престъпност, не ви обмисляха и не ви издадоха“, заявиха социалистите.

предишна статияСезонните ни работници в Германия ще плащат вече данъци върху доходите си
следваща статияКитайският ребус и трудните времена за глобалната търговия