Начало Водещи Борис Джонсън го закъса за пари, не може да си позволи бавачка...

Борис Джонсън го закъса за пари, не може да си позволи бавачка за бебето

1803
Борис Джонсън ремонти

Сякаш Брекзит и коронавирусът не бяха достатъчни, а и финансови проблеми покосиха премиера Борис Джонсън, пише „Дейли мейл”.

Борис е сломен. Премиерът е потиснат и също се тревожи за личните си финанси, след като заплатата му се сви до 150 хиляди лири годишно, поставяйки го в трудно положение, се казва в публикацията.

Борис Джонсън

Така Джонсън не може да си позволи икономка или бавачка за бебето Уилфред, докато издържа четири от останалите си шест деца.

Близки приятели и колеги на Борис Джонсън казват, че министър-председателят се тревожи и се оплаква от недостиг на пари, след като доходите му са се свили от над 350 000 паунда годишно до едва 150 000.

Борис Джонсън

Онези, които контактуват с  Джонсън, твърдят, че премиерът, който обикновено се бори и е весел и буен, вече е с изпито лице, докато търси начин да се справи с непрекъснато нарастващия политически и личен натиск.

Борис Джонсън

Негови приятели твърдяти, че той се тревожи за парите, след като е пожертвал своята рубрика в „Daily Telegraph“, която му е носела 275 000 британски лири годишно, както и други доходоносни ангажименти  и сега разчита само на премиерската си заплата от 150 000 лири.

Въпреки че това е чиста сума,  Джонсън се оплаква, че издържа четири от шестте си деца в университета и излиза от скъп развод с бившата си съпруга Марина Уилър.

Премиерът все по-често е в лошо настроение, оплаква се от липса на пари и се притеснява, че трябва да наеме бавачка, тъй като инвестира цялото си време и енергия в управлението, твърдят негови приятели.

Един приятел каза пред The ​​Times:

„Борис, както и другите министър-председатели, е много, много зле обслужван. Той няма икономка – има един чистач и се притесняват дали  могат да си позволят бавачка. Той е закъсал в апартамента и Даунинг Стрийт не е приятно място за живеене. Не е като Елисейския или Белия дом, където можете да избягате от всичко, защото са толкова големи“.

Борис Джонсън

Висши консерватори, които се срещат редовно с министър-председателя, заявиха, че двете кризи около коронавируса и Брекзит, които се стовариха на главата на Джонсън, са разбили обичайния му оптимизъм, допълва „Дейли мейл“.

предишна статияТом Харди най-вероятно ще е следващият Джеймс Бонд
следваща статияОснователят на „Лидл“ и „Кауфланд“ е най-богатият германец