Начало Водещи Бойко Борисов за Промяната: Ако продължават, нищо няма да правим с тях!...

Бойко Борисов за Промяната: Ако продължават, нищо няма да правим с тях! Служебните правителства може да изкарат дълго

49
Борисов на срещата със симпатизанти в София
Борисов на срещата със симпатизанти в София

Много внимателно наблюдавам какво се случва в държавата в последните три години. По-важното е, че основен приоритет пред държавата е еврозоната, но ние преди три години вкарахме страната в чакалнята на еврозоната. Това сега щеше да е факт, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти на партията в София. Той обвини Промяната, че „провалили“ еврозоната с безразборно харчене на пари.

Заедно с него с Борисов на срещата беше бившият кмет на столицата Йорданка Фандъкова.

Лидерът на ГЕРБ сподели, че пътувайки към това събитие, му е направило впечатление, че част от пътя е асфалтиран. По думите му отсечката е около 200 метра. „Асфалтирано е едно платно за три години, това е край Суходол, а до него дупки и жаби си играят. Две платна с дупки и колони с опашки. Но Промяната имат напредък, спасяват София“, възмути се Борисов. „Нищо свършено, огромни дефицити, никакви реформи“, описа той управлението пред последните години.

„В последните дни има нова тенденция – номерът, че ГЕРБ е лош, не върви навън. Ние бяхме водеща партия в парламента в подкрепата за Украйна, водещи бяхме в диверсификацията на енергетиката и за приемане на Северна Македония в ЕС. Видяхте и за „Лукойл“ тази тема ни разделяше. Какви ли не апокалиптични сценарии се развиваха. Много ме питат каква е тази пътна карта, ще тръгна отзад-напред. Пътната карта е под земята в тръби – тя е в най-мощната газопреносна мрежа на Балканите. Те сега се хванали, че ние с Путин правим някакъв сценарий какво да се случи през следващите години. То е факт. България спечели 1,3 млрд. за три години. Това е златната кокошка на българите. В Гърция и Турция ли да отиват тези пари?“, подчерта Борисов.

„И ГЕРБ ще има наказателен вот заради това, че сме били с ПП-тата“, каза още той.

„Първото ни събитие е с Мецола, Вебер, Фон дер Лайен – всички искат да дойдат в България, защото ние доказахме, че сме истинска дясноцентристка партия“, похвали се Борисов.

„Всичките ни действия с F-16, Страйкърите, вдигнахме заплатите на армията. Те се опитват да си го приписват, но всички знаят какво сме направили. Новата трактовка е: „ОК, Борисов и ГЕРБ са добри, но сега да махнат Пеевски и Сарафов. Говорят, че Пеевски командва ГЕРБ, но той е бил дете, когато аз съм правил партията“, обясни той.

„Аз им знаех пъкления план – да ни извият ръцете, за да вземат всички министерства, ДАНС, МВР. И аз се чудя защо този запис, който Радостин Василев предостави официално, не е криминален, как тези млади, образовани хора, които дойдоха от чужбина, намериха Бойко Рашков. Сега пудели, кучета… Всичко ми се изяснява. А къде намериха Модев, Терзиев?“, попита Борисов.

„Нищо няма да правим с тях, ако продължават така! Те трябва да разберат, че служебните правителдства могат да изкарат много дълго. Да разберат, че на изборите трябва да се работи партньорски“, подчерта Бойко Борисов. „Ако сложат една урна с кого искат да е ГЕРБ, няма да е за ПП-ДБ, урната им ще е празна, ще искат с друга партия. Защо не одобриха това, което говорихме с Асен Василев? Нямаше никакъв Пеевски там. Проблем е да се управлява с този и онзи“, добави той.

„Призовавам ги да не прокарват лъжливи твърдения – на преговорите не са били ДПС, а само четирите момичета от нашите и четирите момчета от техните“, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Борисов подчерта, че хората, които са се снимали с кучета и котки и са се изцапали, вече няма как да бъдат министри.

„Време е да спасим България от спасителите!“, призова лидерът на ГЕРБ.

предишна статияНово домакинско поражение на Септември (София) във Втора лига, Марек се доближи на 4 точки от 2-ото място
следваща статия240-метровата телевизионна кула в Харков е разрушена