Начало Новини Бе Ем Ве ще участва редом до "Рено" и "Стелантис" на Автомобилния...

Бе Ем Ве ще участва редом до "Рено" и "Стелантис" на Автомобилния салон в Париж наесен

84
Бе Ем Ве ще участва редом до "Рено" и "Стелантис" на Автомобилния салон в Париж наесен

Бе Ем Ве (BMW) ще участва в 90-то издание на Автомобилното изложение в Париж през октомври заедно с „Рено“ (Renault) и „Стелантис“ (Stellantis). Това обяви днес германският автомобилостроител, цитиран от Франс прес.

Германската компания не участва в изложението през 2022 г. за сметка на Салона в Мюнхен, където се намира централата му.

Бе Ем Ве и марката му „Мини“ (Mini) предвиждат да представят в Париж „последните си постижения в областта на иновацията, дизайна и електромобилността“, обяви автомобилостроителят в комюнике.

„Рено“ също ще присъства на изложението в Париж , което ще се проведе от 14 до 20 октомври в Порт дьо Версай, в южната част на френската столица, с марките си „Дачия“ (Dacia) и „Алпин“ (Alpine).

„Стелантис“ предвижда да представи новостите при френските си марки („Пежо“ – Peugeot, „Ситроен“- Citroen и Де Ес – DS). Другите марки могат да бъдат представени „в зависимост от актуалното им производство“, каза пред АФП говорител на компанията.

Корейската „Киа“ (Kia) също ще присъства на тазгодишното изложение в Париж, докато „Хюндай“  (Hyundai) и „Тойота“  (Toyota) все още се колебаят. 

Европейският лидер „Фолксваген“ (Volkswagen) все още не взел решение, но някои от марките му могат да бъдат представени посредством френските си дистрибутори, според говорител.

Китайските марки Би Уай Ди (BYD) и Ем Джи (MG), които бяха единствените присъстващи на Салона в Женева заедно с „Рено“, също все още не са оповестили дали ще участват на изложението в Париж.

От няколко години много автомобилостроители пренебрегват салоните, за да икономисват средства с оглед на високите цени на изложбеното пространство и залагат на онлайн представяния. 

Някои марки предпочитат да организират собствени събития, за да представят гамите си, като например „Тойота“ в Брюксел в края на ноември.

предишна статияОпасност от извънредна ситуация в АЕЦ „Запорожие“
следваща статияПратиха пенсионер в психиатрията. Отишъл при Путин с автомат играчка