Белгийската тенисистка Алисон ван Уйтванк призова повече тенисисти да последват примера ѝ и да обявят публично, че са хомосексуалисти. 25-годишната Ван Уйтванк е една от малкото тенисистки, които не крият своята различна сексуалност и си партнира на двойки със своята приятелка – Греет Минен, която също е от Белгия. Двете вече постигнаха успех на корта, след като миналия октомври спечелиха титлата от Откритото първенство на Люксембург.

Днес Ван Уйтванк приключи с участието си на сингъл на Уимбълдън след загуба от световната номер 1 Ашли Барти в два сета във втория кръг, но тя ще се опита да постигне нещо повече с Минен при двойките. „Аз подкрепям и винаги съм подкрепяла това повече тенисисти да си признаят, че са гейове, но не мога да го направя сама. Колкото повече играчи го направят, толкова по-добре за тениса и за спорта като цяло. Аз го направих, но не мога да го направя от името на някой друг“, коментира 58-та в света белгийка след поражението от Барти.

25-годишната Ван Уйтванк коментира и загубата си от Барти, която е в серия от 13 поредни победи. „Тя е номер 1 в света, това е разликата между нас. Тя просто е по-добра. Тя чете играта много добре и винаги знае кой е правилният удар. Нейната игра наистина е невероятна“, сподели белгийката.

предишна статияПродуцентът на „Вълкът от Уол Стрийт“ арестуван за пране на пари
следваща статияСлънце, дъжд и гръмотевици днес