дъжд

Днес в ранните сутрешни часове от югозапад отново ще завали, най-късно вечерта в Източна България. В по-голямата част от Северна България и в планинските райони ще вали сняг, в Южна България и по Черноморието – дъжд. Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб до умерен. Дневните температури ще са в широки граници: от около 0° в Северозападна България до около 10° в югоизточните райони.

Над планините, след временното спиране на валежите и разкъсване на облачността, още сутринта от югозапад ще завали сняг, под около 1000 метра – дъжд и сняг. Отново интензивни ще са валежите в много райони, на отделни места в Рило-Родопската област, надхвърлящи 50 л/кв.м. Ще духа силен вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще е облачно. В сутрешните часове валежи от дъжд ще има главно по Северното Черноморие. По-късно през деня валежите временно ще спрат, но вечерта и през нощта срещу петък отново ще завали, предимно слаб дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

предишна статияС фенери и лакомства Сингапур се готви за Годината на свинята
следваща статияДен за нестандартни идеи за една зодия, друга ще повиши престижа си