Начало Свят Безпрецедентна ситуация – летището в Дубай е под вода! Отменят полети

Безпрецедентна ситуация – летището в Дубай е под вода! Отменят полети

34
Снимката е илюстративна
Илюстративна снимка

Летището в Дубай е засегнато от наводнение. Много полети са засегнати – някои са отменени, други са закъснели или пренасочени поради обилните дъждове, които валят в столицата на емирството, съобщава Асошиейтед прес.

Два полета между България и Дубай са отменени – от София до Дубай и от Дубай до София. Това се посочва на уебсайта на Летище София, където трябваше да бъдат изпълнени от авиокомпанията flyDubai.

Новинарската агенция на Обединените арабски емирства (ОАЕ) WAM (WAM) описва дъждовете в Дубай като „историческо метеорологично явление, което надхвърля всичко досега документирано, от 1949 година насам“, цитирайки АП.

Големи участъци от магистрали и по-ниски улици в Дубай са наводнени поради проливните валежи. Местните власти са ограничили движението на обществения транспорт, като са нарушили функционирането на метрото.

Една от вероятните причини за обилните дъждове в Дубай е използването на метода „сеене на облаци“ от местните власти. Целта е да се предизвикат валежи по изкуствен начин. При този метод самолети изстрелват ракети в облаците със специални солни кристали, които след изгаряне стимулират валежите, посочва АП.

За още международни новини – посетете тук

предишна статияинтервю Световният рекордьор на овчарски скок Арманд Дуплантис очаква да постигне още много успехи в спорта
следваща статияБившият главен секретар на МВР с обвинение за престъпна група. На свобода е с гаранция от 20 000 лв.