Начало Технологии Безпилотни коли разнасят пощата в Япония

Безпилотни коли разнасят пощата в Япония

1031

Японските пощи започнаха да тестват безпилотни автомобили по градските улици за доставка на кореспонденция между пощенските отдели, съобщи агенция „Киодо“. До 2020 г. компанията, която изпитва сериозни кадрови проблеми поради недостига на шофьори, смята да въведе в действие автономна система за доставката на поща.

Преди няколки дни пред седалището на компанията в Токио се проведе презентация на първия безпилотен автомобил, боядисано във фирмения яркочервен цвят и с логото върху предния капак.

В първите си тестове той ще трябва да измине около 2 км от централата на компанията до клон в Гинза – търговски квартал и културен център на японската столица, пише Automedia. По пътя си колата трябва да спре, за да имитира товарене и разтоварване на пощата. По време на тестовете служител на компанията ще седи в автомобила в случай на непредвидени обстоятелства.

Според президента на японските пощи Кунио Йокояма безпилотните автомобили ще помогнат за по-бързото разнасяне на пощата и ще намалят разходите на компанията.

предишна статия10 важни изобретения, направени от жени
следваща статияДете блокира телефона на майка си за 48 години