ансамбъл по художествена гимнастика
на снимката: Симона Дянкова (капитан), Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева и треньорът на отбора Весела Димитрова

Българският ансамбъл по художествена гимнастика триумфира безапелационно със златните медали в многобоя на турнира от Световната купа, който се провежда в „Арена Армеец“.

 

Грациите ни, в състав Симона Дянкова (капитан), Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева, не оставиха никакви шансове на своите конкурентки и с общ сбор от 41.250 точки от двете си съчетания грабнаха златните медали в многобоя. След като вчера ансамбълът ни оглави временното класиране с отличното си изпълнение в съчетанието с пет обръча, за който получи оценка от 20.600, днес българският тим отново бе над всички. Въпреки леките грешки, които грациите допуснаха, тяхното съчетание с три топки и две въжета отново получи най-висока оценка от 20.650 и това им гарантира първото място в крайното класиране.

ансамбъл по художествена гимнастика
на снимката: Симона Дянкова (капитан), Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева

Втори се нареди ансамбълът на Япония с общ сбор от 38.700 т., а бронзът отиде при отбора на Италия, който събра актив от 38.550. Утре са финалите на отделните съчетания.

В индивидуалната надпревара в многобоя титлата отиде за рускинята Александра Солдатова с актив от 72.100 точки. Среброто бе за нейната сънародничка Екатерина Селезньова с 71.350 точки. Трета стана Линой Ашрам от Израел (68.700 т.), която за втора поредна година спечели бронзовото отличие в София. Веднага зад нея се нареди Катрин Тасева с 68.050 точки, а другата ни представителка в индивидуалната надпревара Боряна Калейн финишира шеста със сбор от 65.100 точки.

предишна статияАПИ: Силен вятър и дъжд затрудняват движението. Шофирайте внимателно!
следваща статияДнес празнуват всички с имена на цветя