Начало България Атанас Атанасов призова за по-сериозно обединение в ДБ

Атанас Атанасов призова за по-сериозно обединение в ДБ

74
Атанас Атанасов
Атанас Атанасов

През своето изказване пред Третата национална конференция на „Да, България“, председателят на ДСБ Атанас Атанасов настоя за по-сериозно обединение в рамките на „Демократична България“ и създаването на общи инстанции за вземане на решения. Той отбеляза, че е от съществена важност България да се обедини около своите евроатлантически ценности и цели, като подчертае необходимостта от активно привличане на младите хора, които са движещата сила зад движението „Продължаваме промяната“.

Политикът подчерта, че в момента страната се намира на кръстопът и е необходимо да се приемат мъдрости решения, за да се гарантира правилното и устойчиво развитие. Атанасов напомни, че исторически гледано, обединената демократична сила винаги е била ключът към успеха на България, докато разделената страна отваря пътя за възхода на азиатски деспотизъм.

Лидерът на ДСБ направи референция към изборите през 2017 година, когато разделената опозиция не успя да премине в парламента, което остави властта в ръцете на ГЕРБ и „Обединените патриоти“. Те промотираха интересите на руската империя в България и затова трябва да се запомни, че разделената опозиция затруднява постигането на демократични и европейски цели.

За още вътрешнополитически новини посетете тази страница

предишна статияАвстрия разширява газопреносната си мрежа с нова тръба до Германия
следваща статия7, 4 млрд. лева са чуждите инвестиции у нас за 2023-а