Начало България Асен Василев се извини на „жената Габриел“, но не и на „кандидат-премиера...

Асен Василев се извини на „жената Габриел“, но не и на „кандидат-премиера Габриел“

49
Асен Василев
Асен Василев. Снимка: БГНЕС архив

В началото на нови преговори е Асен Василев, които заявява, че г-жа Габриел не може да бъде министър-председател на България. Той изрази мнение, че това показва липса на лидерски качества. Той също сподели очакванията си от ПП и смята, че вторият мандат за правителство е възможен, но не е оптимистичен.

Василев коментира, че не знае за преговори между Петков и Пеевски по споразумението за управление, подчертавайки, че важният фактор беше работата на Христо Иванов. Той изрази съжаление за изказването си за Мария Габриел и нейното кандидатстване за позицията на министър-председател.

В разговора си Василев заключи, че преговорите трябва да продължат и че влизането в еврозоната при служебно правителство ще бъде предизвикателство.

Прочетете още вътрешнополитически новини тук

предишна статияАджерпрес: Пазарът на автомобилния транспорт в Румъния възлиза на 19 милиарда евро през 2023 г., с годишен темп на растеж от 8,5 процента
следваща статияЕва Брезалиева, Елвира Краснобаева и ансамбъл жени ще представят България на Световната купа по художествена гимнастика в Гърция