Начало България Асен Василев: Премиерът Денков не е бил информиран за акцията на ДАНС...

Асен Василев: Премиерът Денков не е бил информиран за акцията на ДАНС в митниците

54
Асен Василев
Асен Василев
Снимка: Архив

Министърът на финансите Асен Василев заяви, че премиерът в оставка Николай Денков не е бил информиран за акцията на ДАНС срещу шефката на митниците Петя Банкова и нейния заместник. Василев подчерта, че надява се акцията да не е насочена срещу ефективната работа на Банкова при борбата с контрабандата.

„Ако има проблеми с корупция или други нередности, ще бъдат предприети необходимите мерки след изясняване на фактите“, добави той.

Според министъра, Петя Банкова е допринесла значително за залавянето на големи количества наркотици и за подобряване на контрола в митниците. Василев посочи още, че се очаква пристигането на митничари от други държави като САЩ и Англия за подпомагане на дейностите в борбата с контрабандата.

След обиски и изземвания на кабинета на Петя Банкова и нейния заместник, все още няма потвърждение дали двамата са задържани. На журналисти адвокат на Банкова посочи, че са иззети документи от кабинета за контрабандни канали, които тя планирала да разкрие.

След разпит в КПКОПНИ, Банкова коментира, че не познава лицето, сочено за контрабандист, и подчерта, че е активно ангажирана със заличаването на контрабандата по митниците.

предишна статияАсен Василев: Премиерът Денков не е бил информиран за акцията на ДАНС в митниците
следваща статияСилите на ЕС в Босна и Херцеговина започват военно учение