Начало Култура Арт инсталацията „Венера Парцалоска“ на Микеланджело Пистолето отново беше показана в Неапол

Арт инсталацията „Венера Парцалоска“ на Микеланджело Пистолето отново беше показана в Неапол

49
Инсталацията
Снимка: БТА


Свежа новина и добри вести идват от Неапол, където беше открита арт инсталацията „Венера Парцалоска“ – едно творение на италианския художник Микеланджело Пистолето. След като старата версия беше унищожена от пожар миналата година, този път новата скулптура е изработена от огнеупорен материал за по-голяма устойчивост. Това е една от най-известните творби на художника, която символизира движението „Арте повера“ и представлява статуя на Венера, римската богиня на любовта и красотата.

Инсталацията има за цел да направи съпоставката между вечната красота, олицетворена от Венера, и социалната деградация в съвременното общество. Тя е създадена за първи път през 1967 г. от Пистолето и винаги предизвиква размисли и обсъждания за значението си.

Художникът, който е на 90 години, финансира новото произведение на изкуството и се надява, че то ще внесе радост и вдъхновение в Неапол. Освен това, той гледа на нападението над предишната версия като на следствие от проблемите в обществото. Местните жители вече приветстват и се вълнуват от новата версия на арт инсталацията, като я ценят и разглеждат внимателно.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияБългарският волейболен шампион Нефтохимик 2010 сключи договор за сътрудничество с ПАОК Солун
следваща статияПендаровски: В отношенията с България е нужна конструктивност, наличието на македонско малцинство е потвърдено от Страсбург