Начало Свят Арнолд Шварценегер продаде Bugatti Veyron за 2,5 млн. долара (СНИМКИ)

Арнолд Шварценегер продаде Bugatti Veyron за 2,5 млн. долара (СНИМКИ)

1849

Кино звездата Арнолд Шварценегер направи уникална сделка. Бившият губернатор на Калифорния продаде своето Bugatti Veyron за 2,5 млн. долара. Купувач на луксозното возило е дилърът на скъпи автомобили Оби Океке, който стана известен с това, че доставя коли на най-богатия спортист на планетата – боксьора Флойд Мейуедър.

Хиперколата си Шварценегер купува през 2014 г., като оттогава е навъртял с нея само 1600 км. Тя е в модификацията Grand Sport Vitesse, като се задвижва от 8,0-литров W16 двигател с 4 турбокомпресора. Агрегатът предлага 1200 к.с. мощност и максимален въртящ момент от 1500 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,6 секунди, а максималната скорост е ограничена на 410 км/ч.

Холивудската звезда напоследък се е насочил към електромобилите. През миналата година австрийската фирма Kreisel направи специално за Шварценегер първия в света електрически Hummer H1. Той е оборудван с два електромотора, чиято мощност достига 490 к.с., и комплект батерии с капацитет 100 кВт/ч. Електрическият Hummer на роденият в Австрия бивш културист има пробег от 300 км при тегло от 3300 кг.

Впрочем той разполага и с още автомобил от този модел, като той е оборудван с водороден силов агрегат, чиито характеристики не се разкриват. В гаража на Арнолд има и електрически Mercedes-Benz G-Class, който също е преработен от компанията Kreisel. Неговите характеристики са подобни на тези на Hummer-а на ток.

предишна статияСинът на Ривалдо: Идвам в Левски, за да спечеля трофей!
следваща статияОлимпийците ни показаха екипировката за Пьончанг