Френския Спайдърмен
"Френския Спайдърмен" Ален Робер

Френският градски екстремен катерач Ален Робер е арестуван, след като е преодолял една от най-високите кули на Манила в последното си високорисково изкачване.

56-годишният авантюрист, наречен „Френския Спайдърмен“, се изкачи по 47-етажната GT Tower без предпазна екипировка, оставяйки наблюдателите на земята в удивление.

„Това е моят път, това е моят начин на живот. То е толкова важно за мен, колкото яденето, спането. Имам нужда от това. То ме държи жив“, каза той пред репортери след преодоляване на предизвикателството.

Полицията обаче била по-малко ентусиазирана от каскадьора и го отвела в ареста веднага щом се спуснал на земята, след приблизително два часа изкачване и слизане по сградата.

Той е задържан по обвинение в публично безпокойство и очаква решението на съда за гаранция.

Робърт е преодолял повече от 100 съоръжения без въже или друго оборудване за безопасност, поставяйки рекорд за „най-много сгради, изкачени без помощно оборудване“ според Книгата на Гинес за световни рекорди.

Сред неговите успехи са едни от най-високите небостъргачи в света и емблематични сгради като Айфеловата кула, Операта в Сидни, Кулите-близнаци Петронас в Куала Лумпур и Бурж Халифа в Дубай.

Въпреки това през юни той беше спрян, когато се опита да изкачи небостъргач в Сеул, като на половината път по 123-етажната Световна кула в Лоте силите на реда го принудиха да прекрати опита.

Робърт е претърпял няколко тежки падания по време на свои изкачвания и признава, че заради инцидентите има регистрирана 66% инвалидност. Той е арестуван много пъти заради подвизите си.

предишна статияБрадли Купър – мамино синче
следваща статияКарди Би: „Оскарите за порнофилм“ ме вълнуват повече от наградите „Грами“