Полицията в индийския щат Телангана арестува две кози, заловени да пасат фиданки от див бадем, засадени от неправителствена организация като част от правителствена кампания за зеленина.

След подаване на официална полицейска жалба от членове на неправителствената организация „Спаси дърветата“ срещу козите, които опустошавали фиданките им, четириногите тревопасни виновници са прибрани в ареста. За прецедента разказва Спутник.

Според местните медии, неправителствената организация обвинила козите, че са изяли близо 250 от 980 фиданки на диви бадеми, засадени в Хузурабад като част от начинание за опазване на околната среда. Като наказание козите били иззети и вързани за стълб, преди техният стопанин да депозира 1 000 рупии (около $ 14) глоба на общинските власти.

Полицията заяви пред репортери, че това е била само предпазна мярка, за да не се допусне животните да пречат на усилията на НПО за залесяване.

Инцидентът разсмя мнозина в социалните мрежи, като някои потребители им предложиха достатъчно фураж, за да покажат съпричастност с този, на пръв поглед смешен „арест“.

Козите, според неправителствената организация, многократно са унищожавали фиданките от див бадем, засадени в община Хузурабад. Организацията е засадила около 980 фиданки от див бадем на териториите на няколко обществени институции и болници.

предишна статияДнес някой ще трябва да бъде търпелив към любимия, за друг денят е добър за романтична среща
следваща статияПочина американският певец и композитор Еди Мъни