Джосеп Мария Бартомеу

Хосеп Мария Бартомеу, бившият президент на Барселона, беше арестуван в понеделник сутрин, след като беше проведена полицейска акция в офисите на столицата на Каталуния.

При акцията са били арестувани четирима човека, като Бартомеу, който се оттегли от поста през октомври 2020 г., е бил един от тях. Арестувани са и бившият генерален директор Оскар Грау, бившият правен ръководител Роман Гомес Понти и дясната му ръка Хауме Масферер, съобщава испанското радио Cadena Ser. Арестите на въпросните лица идват след скандала „БарсаГейт“ от началото на 2020.

Припомняме, че става въпрос за инцидента, когато Баромеу беше обвинен за назначаването на комуникационната компания I3 Ventures, за да пише негативни статии срещу своите опоненти и критици. В това число влизали звездите на „блаугранас“ Лионел Меси и Жерар Пике, както и политическите съперници на Бартомеу.

Според досегашната информация, той е назначил фирмата шест пъти над пазарната цена, което доведе и до полицейско разследване. Все още има противоречиви информации за конкретната причина за арестите, като полицията отказа да потвърди имената на арестуваните, казвайки, че в момента „просто се извършват арести“ от служители на звеното, занимаващо се с финансови престъпления.

Бартомеу се оттегли през октомври след покачилото се напрежение върху поста и клуба поради драматичния спад в представянето на Барселона на футболния терен и финансовите загуби, предизвикани от пандемията от коронавирус.

предишна статияСЗО: Пандемията COVID-19 няма да приключи до края на годината
следваща статияДнес максималните температури в страната ще са между 8° и 13°