Антъни Фаучи

Властите в Съединените щати решиха да предоставят охрана на директора на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ Антъни Фаучи. Вестник „Вашингтон поуст“ съобщи, като се позова на свои източници, че такова решение е било взето заради продължаващи заплахи срещу Фаучи. Според изданието, мнозина възприемат Фаучи, член на специалната група, създадена от президента Доналд Тръмп за борба с разпространението на коронавируса в страната, като прям човек, експерт в своята област. Според изданието, той е бил един от онези, които призоваха държавния глава да разшири мерките и ограниченията в страната, представяйки му негативни прогнози за възможните последици при отказ от тези рестрикции.

директора на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ Антъни Фаучи

Какви заплахи точно е получил Фаучи засега остава неизвестно. Според вестника, специалистът е бил подложен на остри критики от консервативни кръгове, включително и в Интернет, които се застъпват за облекчаване на ограниченията и възобновяване на икономическата активност в страната. От друга страна, Фаучи има редица почитатели, които освен всичко друго, искат от него автографи.

Самият Фаучи, изказвайки се на брифинг в Белия дом в сряда, отказа коментар дали е бил заплашван и дали му е предоставена закрила.

„Трябва да отправите този въпрос към главния инспектор на Министерството на здравеопазването“

, каза той, отговаряйки на въпрос на един от журналистите.

„Не му трябва защита, всички го обичат“

, шеговито отбеляза Тръмп.

Министерството на здравеопазването също отказа да обсъжда подробностите за сигурността на експерта, пише „Вашингтон поуст“.

Според университета Джонс Хопкинс, който изчислява въз основа на данни от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани повече от 215 хиляди случая на коронавирусна инфекция. Загиналите са над 5 хиляди души.

предишна статияДве съмнителни проби от народни представители днес ще бъдат доуточнявани
следваща статияKоронавирус е много стабилен при 4 градуса