Начало Интервю Антъни Джошуа: Искам бъда Роджър Федерер на бокса

Антъни Джошуа: Искам бъда Роджър Федерер на бокса

1404

Британският боксьор Антъни Джошуа даде интервю пред „Скай Спортс“, в което обяви, че иска името му да бъде изписано със златни букви в историята на своя спорт. Ей Джей се надява един ден са бъде Роджър Федерер на бокса. 28-годишният носител на поясите на WBA, IBF и IBO би приветствал възможността да се бие с Тайсън Фъри, Деонтей Уайлдър или Джоузеф Паркър на някакъв етап по време на кариерата си и да стане безспорен шампион в тежката категория.

– Как се чувства Антъни Джошуа в края на 2017 г.?
– Щастлив! Осъзнах важността на всичко това, което съм спечелил. Старая се да бъда модел за подражание на по-младите. Трябва да продължавам да побеждавам, за да оставя сериозна следа зад името си. Искам да бъда Роджър Федерер на бокса, или като Кристиано Роналдо и Лео Меси, като Люис Хамилтън. Ако искам да съм като тях трябва да продължа по правилния път. В нашия спорт има една огромна легенда, на име Мохамед Али.

– Как се постига всичко това?
– С труд, със себераздаване всеки ден. Преди да стана известен, съм започнал от някъде. Никога няма да забравя първите си стъпки. Но сега искам да продължа да вървя по своя път и да оставя наследство в бокса, каквото ще остави Федерер в тениса. В нашия спорт има много негативност, много ревност и много несериозни хора.

– Твоят сънародник Тайсън Фюри също успя да победи Владимир Кличко преди теб. Дали някой ден може да има мач между вас?

– Със сигурност това е сблъсък, който бих искал да се проведе. Но топката е в неговото поле. Разбрах, че обмисля да се завърне на ринга през 2018 г. Когато той е готов, ние ще отворим вратите за такъв двубой, и ако той изпълни изискванията, ще се състои.

– А с Джоузеф Паркър и Дионтей Уайлдър?
– Що се отнася до мач с Джоузеф Паркър, ние сме преговаряли, но на този етап нищо не е постигнато като договорка. Казали сме нашата оферта, очакваме търпеливо отговора им. Аз искам да бъде абсолютен шампион, което означава, че трябва да се бия с Паркър, Уайлдър и Фюри и да ги победя.

– Уайлдър обаче каза, че те е страх.
– Това е според мен много евтин трик на неговия слаб PR отдел. Ние сме говорили с екипа му. Аз все пак играх с един от най-великите боксьори на всички времена – Владимир Кличко, организирахме страхотен двубой, така че съм показал, че нямам страх от никого.

предишна статияОперираха успешно треньора на Севиля от рак на простатата
следваща статия10 начина, по които компаниите ни лъжат