Начало Водещи Анджелина Джоли пред ООН: САЩ трябва да са по-ангажирани със световните проблеми

Анджелина Джоли пред ООН: САЩ трябва да са по-ангажирани със световните проблеми

1147
Анджелина Джоли
източник: The Hollywood Reporter

Описвайки себе си като американски патриот Анджелина Джоли призова от трибуната на ООН за по-голяма ангажираност на САЩ в световните проблеми – нещо, което напълно противоречи с възгледите на американския президент Доналд Тръмп.

Холивудската актриса и посланик на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците беше основният говорител по време на конференция, чиято цел беше набирането на подкрепа за мироопазващите мисии на ООН в момент, в който САЩ искат намаляване на бюджета на операциите на така наречените „сини каски“.

„Аз съм патриот. Обичам страната си и искам тя да просперира“, заяви Джоли от трибуната на Общото събрание на международната организация. „Вярвам също в една Америка, която е част от международната общност“, подчерта звездата.

„Страни, работещи заедно и на равни начала. Това е начинът да намалим риска от конфликт. Това е начинът да избегнем необходимостта от изпращането на нашите жени и мъже от армиите си да се бият и да се жертват отвъд океана“, категорична беше Джоли.

ООН трябва да намери начини да изглади различията по мирен начин и „в наш интерес е да направим ООН по-ефективен, да го приближим към живота на хората“, призова холивудската актриса.

Признанието за ролята на международната организация от страна на Анджелина Джоли идва на фона на яркия контраст с пренебрежението, показано към ООН от страна на администрацията на американския президент Доналд Тръмп.

Тръмп оряза финансирането на ООН и неговият съветник по националната сигурност Джон Болтън – бивш посланик на ООН, веднъж заяви, че ако 38-етажната сграда на организацията „загуби 10 етажа, това няма да бъде от голямо значение“.

Джоли, която посещава бежански лагери в различни точки по света, заяви, че мироопазващите мисии „често са последната и единствена надежда за милиони хора, които ежедневно са изправени ред заплахи за сигурността си и основните си човешки права“. Актрисата призова и за увеличаване на броя на жените в мисиите на ООН по света.

предишна статияСтартира мотосезон 2019 г.
следваща статияПротест в София срещу насилието над животни