Начало Водещи Ангелкова не се разпознава в снимките с Коцев и почти нищо не...

Ангелкова не се разпознава в снимките с Коцев и почти нищо не си спомня

54
Живко Коцев и Николина Ангелкова

Бившата министърка на ГЕРБ Николина Ангелкова е заявила, че не се разпознава на снимките, които мистериозно излязоха от разследвания на прокуратурата.

Снимките имаха за цел дискредитирането на бившия главен секретар на МВР, както и на бившия вътрешен министър Бойко Рашков, които са уловени в кадър заедно с  посочените като контрабандисти Марин и Стефан Димитрови.

Бившата министърка на туризма е била разпитана по делото за митническата организирана престъпна група като свидетел и не се е разпознала на снимките, обяви в интервю за bTV градския прокурор Илиана Кирилова.

„Нейната роля предстои да се изясни. Разпитана е, тя няма спомен в момента за това нещо, предстои да се направи лицево-идентификационна експертиза дали лицето на снимката е тя или не“, обясни градският обвинител.

Гешев не помни ходил ли е в „Осемте джуджета“, но знае кой е бил там „по-често“

На въпрос дали Ангелкова е потвърдила, че тя е човекът от снимките с Коцев, градският прокурор отговори: „Не се разпозна“, след което каза, че се притеснява за състоянието на паметта на Ангелкова.

„Ако лицево-идентификационната експертиза потвърди, че е тя, се притеснявам за нея евентуално дали пък няма проблеми с паметта“, добави Кирилова.

По време на разпита Ангелкова е казала, че не познава другите замесени в сюжета

около Живко Коцев, а самия него познава бегло.

Веднага след като излязоха снимките Ангелкова ги коментира така:

Познавам Живко Коцев от по-малко от година, но никога не съм се интересувала и не знам подробности за работата му. Съжалявам, че името ми се замесва в тази история с политически и МВР привкус. Подчертавам, че нямам информация за дейността на хора, свързвани с г-н Коцев“, припомня „Сега“.

От интервюто стана ясно още, че прокуратурата до момента не се е самосезирала за изтичането на снимките и отказа да потвърди дали те са от текущо разследване, защото така щяла да бъде нарушена следствената тайна.

Кирилова потвърди, че предстоят разпити на двамата бивши министри Бойко Рашков и Асен Василев.

По отношение на сочения за глава на групата за контрабанда Никола Николов-Паскал, който към момента е в неизвестност, стана ясно, че за него все още не е издадена европейска заповед за арест.

„В ресторанта съм виждала над 10 пъти Борислав Сарафов“. Показанията на още един таен свидетел от „Осемте джуджета“

Кирилова заяви, че има процедура, но че е чела в медиите, че Паскал вероятно се намира в Гърция.

Прокурор Кирилова поясни, че познава Живко Коцев от 1994 г. Според нея не може да се отрече, че той има една добра кариера. „От разпита, който изтече, се разбира, че той го е правил от лоялност към свои бивши началници и настоящи приятели – това е, което аз видях. На този етап има яснота, но няма как да я споделя, защото не бива г-н Коцев да научава за това от медиите“, посочи още тя.

Бившият следовател и прокурор Петьо Петров-Еврото е имал намерение да ме залее с киселина, твърди още Кирилова.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияИсторията с Митко Стоянов е поредния пример за бухалка от силовите структури през медиите
следваща статияПочина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева