Начало Водещи Американците си купуват пицата през Македония

Американците си купуват пицата през Македония

1235
Пица

10 000 пицарии в 2000 града на САЩ получават поръчките си през колцентър, който е разположен в Република Македония.

300 служители на фирмата „Слайс“, чиито офиси се намират в Дебър и Охрид, ежедневно обслужват между 10 000 и 20 000 американски клиенти.

Инвестицията е на Илир Села от Дебър, който повече от 20 години живее в САЩ. Със своята инициатива той е помогнал на родния си край в борбата с безработицата, особено сред младите хора. Фирмата му има 147 служители в Дебър и 150 в Охрид. Планира се да бъдат разкрити още 100 нови работни места.

С помощта на платформата, създадена от Села, всички американски потребители имат достъп до електронна страница, където могат да правят поръчките си. За тяхното обслужване 24 часа се грижат в Република Македония.

Пицата е гордостта на италианците, но явно в Македония имат нещо повече от симпатия към този най-любим специалитет от Ботуша. Най-богатият македонец и българин в света Майкъл Илич /Михаил Илиев; той почина неотдавна – бел.ред. / от Детройт натрупа многомилиардно състояние от продажбата ни пици. През 1959 г. той създава Little Caesars Pizza, която има клонове в много страни по света.

предишна статияНай-дългият полет, изпълняван някога: от Австралия до Великобритания
следваща статияОпра Уинфри: Не политиката, а личният пример водят към справедливост и доброта