отвличане, инсценировка

Американец е обвинен, че е организирал собственото си отвличане, за да избегне изплащането на загуби от залагания в Супербоул.

60-годишният Робърт Брандъл е намерен вързан в камиона си близо до Бъфало в щата Ню Йорк в сряда, предаде Би Би Си.

Той казал на полицаите, че е бил отвлечен от двама въоръжени мъже два дни по-рано – но полицията се усъмнила, защото изглеждал чист, избръснат и спокоен.

Длъжностни лица разкриха, че той се е опитвал да се измъкне от плащане на 50 000 долара ( 37 740 евро), който дължал след групови онлайн залози.

Той е изправен пред обвинения в измама и даване на фалшиви показания.

Според версията на Брандъл за събитията, той отишъл да вземе двамата мъже с камиона си в понеделник, които участвали в залагания за Супербоул с него – онлайн залог, при който участниците въвеждат възможни резултати в таблица.

Брандъл казал, че мъжете са го заплашили с пистолет, откраднали са 16 000 долара в брой и са го принудили да ги вози в западната част на щата Ню Йорк в продължение на два дни, преди да го вържат и да го оставят на паркинг.

„Предприетото разследване и разпитите показаха, че тази сложна история е била измислена“, се казва в изявление на полицията.

„Един нормален човек, който е бил отвлечен и е преживял нещо подобно, ще бъде с много учестен пулс, притеснен, депресиран, с много емоции, напиращи да избухнат“, се казва още в показанията на полицията.

Супербоул е най-големият турнир по американски футбол и тази година бе спечелен от New England Patriots.

предишна статияДжейсън Момоа отново разтуптява сърца в „Аквамен-2“ през 2022 година
следваща статияРанното настъпване на пролетта е опасно за птиците