Начало Свят Автомобилите на британска компания ще прогнозират времето

Автомобилите на британска компания ще прогнозират времето

1078

Алиансът Jaguar Land Rover работи върху нова технология, която ще позволи да се следи за измененията в метеорологичните условия. Благодарение на нея ще се постигат оптимални настройки на автомобилите, съобщава Automedia.

Системата ще събира и съпоставя различни данни, включително атмосферно налягане и влажност на въздуха, като по този начин ще може да се предсказват условията на пътя по време на предстоящото пътуване. Всички сведения ще се сравняват с официалната прогноза за времето през GPS и така водачът ще получава възможно най-точна информация.

Това ще помогне на електронните системи на автомобила да въведат оптималните настройки на спирачката, двигателя, трансмисията и тракшън-контрола, а също така и на системите за почистване и охлаждане на двигателя. В случай на вероятност за дъжд, електрониката сама ще затваря прозорците и люка на автомобила, а при силно слънце ще включва климатика за охлаждане на салона.

Новата технолотия ще бъде използвана в безпилотите автомобили на британския алианс, които ще могат да се придвижват напълно самостоятелно. Първите такива модели трябва да бъдат готови през 2040 г.

предишна статияСъздадоха биоразградими бутилки за вода
следваща статияВ Китай създадоха първият дрон в света, който може да каца върху водна повърхност