Начало Любопитно Австрия изпробва скорост от 140 км/ч по магистралите си

Австрия изпробва скорост от 140 км/ч по магистралите си

1434
скорост

От днес в Австрия е разрешена максимална скорост от 140 км/ч по две отсечки от най-натоварената магистрала в страната. Това стана резултат от взетото решение за увеличаване с 10 км/ч на максималната скорост за пътуване. Става дума за тестов период от една година, след който ще бъде взето окончателно решение за лимита на движение с кола.

Тези норми бяха огласени от транспортния министър Норберт Хофер от крайнодясната Партия на свободата. Според някои наблюдатели мярката е популистка и цели привличане на подкрепата на шофьорите към тази политическа сила.

По изчисления при увеличаване на скоростта си с 10км/ч по отсечките с дължина 60 км шофьорите ще си спестят 2 минути от своето време при пътуване от Виена или от Залцбург по „ускорените“ отсечки.

Опозиционни партии, природозащитници и други среди в обществото критикуват стъпката, предупреждавайки за повишаване опасността от инциденти и по-голямо замърсяване на околната среда.

Хофер каза, че пътищата и колите са се подобрили, така че е време да се провери дали може да се повиши скоростта на движение.

предишна статияУмерено количество от този алкохол има неподозирани ползи за здравето
следваща статияПросякиня в Анкара изкарва по 100 долара за половин ден