Начало Новини Австралийската авиокомпания "Куонтас" съобщи, че ще избягва въздушното пространство на Иран

Австралийската авиокомпания "Куонтас" съобщи, че ще избягва въздушното пространство на Иран

39
Австралийската авиокомпания "Куонтас" съобщи, че ще избягва въздушното пространство на Иран

Австралийската авиокомпания „Куонтас“ (Qantas) обяви днес, че ще пренасочи полетите си на дълги разстояния между Лондон и Пърт, за да избегне иранското въздушно пространство, предаде Франс прес.

Говорител на „Куонтас“ каза за АФП, че авиокомпанията ще промени временно маршрута на полетите си заради „ситуацията в някои части на Близкия изток“. „Ще информираме пътниците за всички промени в резервацията им“, допълни говорителят.

Маршрутът Пърт-Лондон, който обикновено се изминава с директен полет за 17,5 часа, сега ще включва междинно кацане в Сингапур за попълване на запасите. Оттам самолетите на компанията ще продължават по алтернативен маршрут.

Обратният полет от Лондон до Пърт се запазва без междинно кацане, но ще е по променена траектория, която ще зависи от посоката на ветровете.

Другите полети на авиокомпанията не са засегнати от предпазната мярка.

Германската авиокомпания „Луфтханза“ (Lufthansa) и нейното австрийско подразделение „Остриън еърлайнс“ (Austrian Airlines) съобщиха вчера, че преустановяват полетите си от и до Техеран до 18 април и вече няма да използват иранското въздушно пространство.

Техеран се закани да отвърне на удара, извършен, както се смята, от Израел, срещу иранското консулство в Дамаск, при който според неправителствена организация са загинали 16 души, включително двама генерали от иранските Гвардейци на Революцията.

предишна статия5 жертви и осем ранени след нападение в търговски център
следваща статияХърватският премиер Андрей Пленкович обвини президента Зоран Миланович, че тласка Хърватия към "руския свят"