австралийка акцент операция
снимка: Pixabay

Десет дни след претърпяна операция на гърлото жителка на Австралия започнала внезапно да говори с ирландски акцент, съобщи вестник „New York Post“.

27-годишната Анджела Йен от Бризбейн открила на 29 април, че е започнала да говори с ирландски акцент. Десет дни по-рано ѝ е направена операция по отстраняване на сливиците, пише изданието.

„Никога не съм била в Ирландия. Преместихме се в Австралия, когато бях едва на осем и през последните 20 години говоря с австралийски акцент“, споделя тя.

Според д-р Карл Крушелницки – австралийски учен и коментатор, в този случай вероятно става въпрос за синдрома на чуждия акцент.Това е рядко разстройство на речта, което кара човек да звучи така, сякаш говори с чуждестранен акцент. На медицината са известни само 150 такива случая, като причината за това обикновено е мозъчна травма.

Йен, обаче, обяснява във видео в Тик-Ток, че няма неврологични проблеми и самите лекари са в недоумение.

Тя съобщи на зрителите, че е намерила невролог, който е специалист по рехабилитация на инсулт, който е готов да й помогне за диагностицирането. Йен заяви, че документира случая си, за да помогне на хора с подобни проблеми.

предишна статияАтлетико Мадрид остана на полпозишън за титлата след драматичен успех над Осасуна
следваща статияКомпюърните игри помагат при лечението на болни от рак деца