Сподели
Рами Малек
Рами Малек в кадър от филма "Бохемска рапсодия"

Холивудският хит „Бохемска рапсодия“ тръгва по кината в Китай, като възниква въпросът дали комунистическото правителство ще го цензурира, пише Ен Би Си.

Компанията производител, „20th Century Fox“, изненадващо обяви, че е предвидено излъчване в Китай, въпреки че много пъти държавната цензура е ограничавала темата за еднополови връзки.

Две от телевизиите, които показаха церемонията по връчването на наградите „Оскар“, цензурираха част от речта на изигралия главната роля Рами Малек, в която се споменаваха хомосексуални мъже.

Не е обявена датата, на която тръгва филмът в Китай, но местни медии посочват 22 март. Според източници на Ен Би Си, със сигурност ще бъде изрязана поне 1 минута от филма, в която се целуват мъже и има употреба на наркотици.

В Китай често се цензурират части от филми, в които има пиене на алкохол, употреба на наркотици, религиозен екстремизъм или кърваво насилие.

Филми като „Планината Броукбек“, които са изцяло базирани на отношенията между хомосексуални, са забранени за излъчване в азиатската страна.

Коментари