Холивудският актьор и режисьор Шон Пен е напуснал Украйна пеша, след като прекара там няколко дни, за да заснеме сцени за документален филм, посветен на руското нашествие в Украйна. От негов пост в социалната мрежа става ясно, че е изоставил автомобила си на пътя и е продължил пеша.

Говорителката му в Лос Анджелис е съобщила, че режисьорът е напуснал Украйна безопасно.

„Аз и двама колеги изминахме мили до полската граница, след като изоставихме колата ни отстрани на пътя. Почти всички коли на тази снимка превозват само жени и деца, повечето без никакви следи от багаж.  Колата е единственото им ценно притежание“, написа той.

Той призовава хората, които се интересуват от случващото се в Украйна, но знаят малко за нейната най-нова история да гледат документалния филм „Winter On Fire“. Той представя вълненията в Украйна през 2013 и 2014 г., когато студентските демонстрации в подкрепа на европейската интеграция прераснаха в насилствена революция, призоваваща за оставката на тогавашният президент Виктор Янукович.

61-годишната звезда нарича случващото се в Украйна е „брутална грешка с отнети животи и разбити сърца. По думите му, ако Путин не се примири, това ще е най-ужасната грешка за цялото човечество.

„Президентът Зеленски и украинският народ се издигнаха като исторически символи на смелост и принципност“, пише още той.

Режисьорът пише още, че Америка не трябва да оставя Украйна да се бие сама.


Припомяме, че преди дни Шон Пен присъства на брифинг на президента Володимир Зеленски в Киев. Това се случи през първия ден от руското нападение. Той разговаря лично с украинския президент, а присъствието му бе оценено като „смелост, която липсва на много западни политици“.

Всичко за войната в Украйна – четете тук

предишна статияБивша №3 в света е следващата съперничка на Виктория Томова
следваща статияЕвропейският съюз забрани доставката на евро за Русия