Начало Любопитно Шест грешки, които родителите допускат и обричат децата си на неуспех

Шест грешки, които родителите допускат и обричат децата си на неуспех

1619
родителите

Отглеждането на деца изисква прилагането на специални родителски техники, както и избягването на лошите навици. Business Insider описва обаче, колко важно е е да се избягват грешките, които могат да ограничат социалното, физическото, емоционалното и  интелектуалното развитие на детето.

Родителите на неуспелите деца споделят тези 6 общи неща:

Те са авторитарни. Авторитарните родители не насърчават откритата комуникация. Те поставят изисквания, без да обяснят защо. Проучване показва, че когато тези родители проверяват домашните на детето си, това се отразява негативно на цялостното му представяне в училище.

Родители, които позволяват на децата си да гледат телевизия, когато са много малки. Учени твърдят, че децата, които гледат повече телевизия, е по-малко вероятно да са активни в клас и имат по-ниски резултати по математика.

Родители, които много крещят на децата си. Крещенето, използването на нецензурни думи и обиди може да има същите отрицателни ефекти, както физическото дисциплиниране.

Те са от така наречените родители-хеликоптери. Проучвания установяват връзка между родителите, които упражняват прекалено голям контрол и по-високите нива на безпокойство и депресия у децата им. Резултатите сочат, че тези деца не са толкова отворени към нови идеи и са по-стеснителни.

Родители, които са емоционално отдалечени. Това поведение може да допринесе за: поведенчески проблеми, несигурност и емоционални затруднения.

Родители, които имат навика да шамаросват децата си. Първокласниците, които вече имат поведенчески проблеми, са дори още по-буйни, ако родителите им са имали навика да ги шамаросват. Боят се свързва още с проблеми с психичното здраве и познавателни затруднения.