Стив Лий, канадски архитект, изобретява нова концепция за хотел: Самостоятелен апартамент за пътуване (САП). Полу-кола, полу-стая. С рум сървис. Идеален, когато човек е в „движение“…

Представете си свят, в който всички превозни средства биха били автономни, където доставките на безпилотни самолети би били обичайни и хотелските стаи биха били на… колела.

Канадският архитект спечели наградата за радикална иновация за създаването на Самостоятелен апартамент за пътуване (САП), нова концепция за гостоприемство, основана на предпоставката, че бизнес пътниците прекарват твърде много време в обществения транспорт от момента, в който напуснат дома си. Затова Стив Лий проектира много специален автономен автомобил, който ще му позволи да се присъедини към мястото за среща, докато се наслаждава на удобствата на класическата хотелска стая.

Работата на САП е много проста. Клиентът го поръчва и превозното средство го взима. Вътре има всичко за забавление и работа: легло, диван, минибар, маса за хранене, бюро, баня, тоалетна … Възможно е дори да получите храна и поща от дрон! Достъпен е таблет за контрол, ако искате да се разходите или да спрете за глътка въздух, докато се наслаждавате на удобствата на класическата хотелска стая.

Веднъж пристигнали до дестинацията, апартаментът без шофьор е присъединен в хотелски комплекс, втората фаза на проекта на Стив Лий. Изобретателят иска да развие в големите градове къщи-майки, в които всеки САП може да паркира. Целта е, ако клиентът остане в града в продължение на няколко дни, да може да се наслади на удобства като фитнес зала, плувен басейн, ресторант, спа или заседателни зали, преди да се върне на борда на своя апартамент.

Относно цената, Стив Лий твърди, че цената на пътуването ще бъде подобна на тази на пътуване със самолет или влак, с по-малко логистични главоболия. Проектът е все още в етап на концепция, но първите обиколки на превозните средства са планирани за 2030 година.

предишна статияИздирва се. Мъртва или пържена
следваща статияВажен ден за една от зодиите и любимия й, за друга е време да откликне на обожател