Начало Новини Уолстрийт откри търговията с растеж, акциите на "Майкрон Текнолъджи" скочиха след солиден...

Уолстрийт откри търговията с растеж, акциите на "Майкрон Текнолъджи" скочиха след солиден ръст на печалбата

54
Уолстрийт откри търговията с растеж, акциите на "Майкрон Текнолъджи" скочиха след солиден ръст на печалбата

Основните индекси на Уолстрийт отвориха днешната търговия със значителен растеж, продължавайки възходящия си темп от предходната търговска сесия. Инвеститорите приветстват отправените снощи от УФР послания, след като институцията остави основните си лихви на достигнатите нива, че предстоят три намаления на ставките до края на годината, предаде Си Ен Би Си.

Промишленият Дау Джоунс нарасна с 208,26 пункта или 0,53 на сто до 39 720,39 пункта малко след началото на търговията.

По-широкообхватният Стандард енд Пуърс 500 наддаде 34,29 пункта или 0,66 на сто до 5258,91 пункта.

Технологичният Насдак е нагоре със 161,98 пункта или 0,99 на сто до 16 531,38 пункта. Акциите на технологичните дружества се представиха най-добре.

Книжата на производителя на полупроводници „Майкрон Текнолъджи“ (Micron Technology) скочиха с повече от 16 на сто, след като компанията обяви по-големи от очакваното печалби.

Американският производител отчете коригирана печалба от 793 милиона долара, или 42 цента на акция, в сравнение с нетна загуба от 2,3 милиарда долара за същия период на миналата година. Приходите достигат 5,82 милиарда долара през тримесечието, приключило на 29 февруари, спрямо 3,69 милиарда долара през предходното тримесечие.

„Майкрон Текнолъджи“ обяви, че всички планирани за производство тази година нейни чипове, използвани за развитието на изкуствен интелект, вече са продадени. По-голямата част от продажбите за 2025 г. също са реализирани.

Акциите на „Майкрон Текнолъджи“ скочиха с повече от 60 на сто през последните 12 месеца, подкрепени от доверието на инвеститорите, че компанията ще увеличи дела си на пазара и ще постигне висок марж през тази и следващата година.