Начало Здраве Умерено количество от този алкохол има неподозирани ползи за здравето

Умерено количество от този алкохол има неподозирани ползи за здравето

1059
шампанско

Последните изследвания показват удивителните ползи за здравето от умерената консумация на шампанско.

Пенливото вино съдържа полезни вещества, благоприятни за състоянието на имунитета, паметта и здравето на сърцето, пише Zdrave.to.

Това е благодарение на съдържащата се в шампанско фенолна киселина, която така засяга невроните на мозъка, че има положителен ефект върху пространствената ориентация, възприемането на миризми и звуци предава Healthystyle. По този начин консумацията на шампанско в разумни количества може да бъде превенция на сенилната деменция и да стимулира работата на мозъка.

Също така ефервесцентната напитка допринася за производството на азотен оксид в кръвта, което води до укрепване на стените на артериите и понижава кръвното налягане. Навлизането на шампанското в кръвта стимулира кръвообращението. Шампанското също така намалява риска от образуване на кръвни съсиреци и поради това намалява риска от сърдечен удар.

В шампанското през 1999 г. е установено високо съдържание на полифеноли, което намалява кръвното налягане.

Освен това тази напитка благоприятства по-мощната и бърза ерекция. Шампанското подобрява качеството на сексуалния живот и е по-малко калорично от обикновеното вино.

Лекарите обаче напомнят, че въпреки всички полезни свойства шампанското не може да замени водата или сока за тялото.

предишна статияУчени обявиха коя е най-здравословната диета
следваща статияАвстрия изпробва скорост от 140 км/ч по магистралите си