Dumbledore

От „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“ се очакват отговори на много въпроси. Откакто бе пуснат трейлърът на продължението на „Фантастични животни“ („Fantastic Beasts“), се носят какви ли не слухове. Докато заклетите фенове на Хари Потър бяха развълнувани от откровението на Нагини, змията – домашен любимец на Волдемор, имаше нещо, от което бяха разочаровани, пише „Дейли Стар“.

Имаше гама от теми в поредицата „Хари Потър“, които останаха недокоснати, като повечето от тях заобиколиха човека, обграден с най-много тайни, Албус Дъмбълдор. Феновете чакаха да чуят повече за младите му години и „Фантастични животни“ направи точно това – покачи градуса на любопитството още повече.

Фенове очакваха да разберат всичко за по-малката му сестра, Ариана, след теорията, че тя е „Обскурус“, т. е. вещица или магьосник, който отнема магическите способности. И въпреки че се надяват да чуят повече за Ариана, най-голямото нещо, което феновете чакат, е да чуят за любовния живот на Дъмбълдор, след като авторката на книгите Дж. К. Роулинг загатна, че Дъмбълдор е гей и е бил влюбен в Гринделвалд преди години.

Предполагаше се, че предстоящия филм няма да засегне това, но режисьорът Дейвид Йейтс разкри друго. След като той каза, че сексуалността на Дъмбълдор не е „изрично“ ясна, по-късно изясни какво има предвид в списание „Емпайър“. Той каза:

„В предишното интервю не казах, че Дъмбълдор не е гей. Тази част от огромния разказ, който Джо създава, не се фокусира върху неговата сексуалност, но ние не я отричаме или скриваме. Има няколко сцени, които заснехме, с много чувствени моменти между него и младия Гринделвалд. Ядката на историята не е в това в този забележителен филм, но в него е ясно това, което виждате… че Дъмбълдор е гей.“

Наложило се да бъде разкрита сексуалността на магьосника, защото феновете не били доволни от това връзката на Дъмбълдор с Гринделвалд да остане неясна.