Начало Култура Сценаристът на „Соло“ работи върху „Индиана Джоунс 5“

Сценаристът на „Соло“ работи върху „Индиана Джоунс 5“

1308
Джонатан Касдан, който написа сценария на „Соло: История от Междузвездни войни“, е започнал работа по петата част от приключеният

Джонатан Касдан, който написа сценария на „Соло: История от Междузвездни войни“, е започнал работа по петата част от приключенията на най-известния археолог в киното, пише Cinefish. Явно той ще замени Дейвид Коп, който бе обявен първоначално за сценарист на дългоочаквания нов филм на Стивън Спилбърг.

Харисън Форд отново ще се завърне в коронната си роля и това официално ще е последното му изпълнение като Джоунс, като щафетата от него ще поеме може би по-млад актьор или дори актриса. Точно по тази причина Спилбърг държи сбогуването му с този иконичен образ да е наистина впечатляващо.

Явно с тази цел е поканил Касдан, като надеждите са той да се представи по-добре от Коп, който е автор на сценария на може би най-слабия филм от поредицата „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“. Все още не е ясно дали той ще редактира написаното от Коп или започва изцяло нов сценарий, както и дали ще получи подкрепа от страна на прочутия си баща Лорънс Касдан, с когото написаха заедно сценария на „Соло“.

Спилбърг бе обявил, че започва снимки на „Инди 5“ през април догодина, но според последна информация те ще бъдат отложени с няколко месеца, може би дори и година. При това положение предвидената за 10 юли 2020 г. премиера явно ще бъда насрочена за друга дата.