Начало Водещи Стойка Кръстева донесе втори медал за България от олимпийските игри

Стойка Кръстева донесе втори медал за България от олимпийските игри

641
Сподели
Стойка Кръстева донесе втори медал за България от олимпийските игри в Токио. Европейската шампионка от София 2018 и двукратна световна вицешампионка Кръстева се класира за полуфиналите на турнира по бокс в категория 51 килограма след като надигра категорично с 4:1 съдийски гласа (28:29, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27) китайката Юан Чан.

Кръстева не остави никакви шансове на поставената под № 2 в схемата китайка. По този начин тя си гарантира минимум бронзово отличие от Игрите, а с това осигури и втори медал за България в Токио след среброто на Антоанета Костадинова в турнира по спортна стрелба на 10 метра пистолет.

И в трите рунда нашата спортистка бше с класи над съперничката си. Още в началото тя загатна големите си възможности, като контраатакуваше много успешно своята съперничка, като комбинацията от ударите й почти винаги намираха целта. Във втората част превъзходството на Стойка Кръстева стана още по-голямо, а Чан започна да търси отчаяни атаки и нечиста игра в някои моменти, което по никакъв начин не разколеба Кръстева. След като съдийте присъдиха по 4:1 гласа след първите два рунда бе ясно, че Кръстева е съвсем близо до медала и именно затова тя изигра изключително правилно тактически последния рунд, след който съдийте обявиха българската олимпийка за победител.

За място на финала Кръстева ще срещне в сряда представителката на домакините Цукими Намики.

Коментари