Начало Водещи „Спейс екс“ отложи първия туристически полет до околностите на Луната

„Спейс екс“ отложи първия туристически полет до околностите на Луната

566
Сподели
spaceX
spaceX

Компанията „Спейс екс“ измести напред срока за осъществяване на първия полет с космически туристи до орбита около Луната, съобщи „Уолтстрийт джърнъл“.

Стартът бе планиран за тази година, но компанията реши, без да посочва причини“, да го отложи за средата на 2019. не е изключено и тази дата да се окаже временна.

Говорител на компанията Джеръми Глисън потвърди отлагането, като увери, че компанията не се отказва от плановете за туристически полет до спътника на Земята.

Основателят на Спейс екс Илън Мъск, представи Big Falcon Rocket през септември 2017 год. Системата включва многократно използване на първата и втората степен и пилотиран кораб, събиращ 200 души. Тя е предназначена за околоземни полети, изстрелвания на космически апарати, както и мисии към Луната и Марс.

Тази ракета би трябвало да замени и всички действащи или създавани ракети или кораби на „Спейс екс“.

Според компанията БФР ще заработи до десетилетия и ще е способна да превозва около 100 души в земните предели или до Марс. По-малко от час ще ѝ е нужен, за да достигне практически до всяка точка от земната повърхност, а стойността на билета ще бъде по-висока от икономичната класа в презокеански лайнер, но по-ниска от бизнес класата (няколко хиляди долара).

Коментари