Начало Водещи Солсбъри – най-добрият град за живеене във Великобритания

Солсбъри – най-добрият град за живеене във Великобритания

1239
Солсбъри

Град Солсбъри, където бяха отровени бившият руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия е най-добрият град за живеене във Великобритания за 2019 година, сочи класацията на британския вестник Sunday Times.

„Няма значение пред какви предизвикателства се е изправял градът – от келтите до викингите, и неотдавна отравяне със силно токсичния химикал „Новичок“ – той е победител.

Той остава божествено привлекателен с катедралата в самия център, пише изданието.

Авторите на класацията напомнят, че миналата година магазините на града останаха пусти, туристите се опитваха да стоят по-далеч от Солсбъри, а местните жители се чувстваха неловко.

„Сега във въздуха цари оптимизъм“, пише Sunday Times.

Високо е оценен фактът, че гражданите си оказват взаимна подкрепа, градът има богата култура, добре развита транспортна мрежа и чист въздух.

В Солсбъри, на 4 март 2018 година бившият офицер от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени със силно токсичното вещество „Новичок“, което предизвика голям международен скандал.

Лондон смята, че руската държава е замесена в отравянето, но Москва категорично отрича това.

На 5 септември 2018 година британската прокуратура повдигна обвинения срещу двама руски граждани, за които се смята, че са служители на ГРУ – Александър Петров и Руслан Боширов по четири члена, включително за опит за убийство на Скрипал и на британския полицай Ник Бейли.

Самите заподозрени в интервю за РТ и Спутник казаха по-специално, че са посетили Солсбъри като туристи, не знаят нищо за Скрипал и работят във фитнес индустрията. На въпрос какво са правили в Солсбъри те отговориха, че са отишли да видят забележителностите на града.

предишна статияСпортни звезди повеждат велоколоната за по-чист въздух в София
следваща статияУспешна нова седмица започва за една от зодиите, за друга – ще е натоварено